|
|
Hlavní nabídka Prohlížení IS/STAG
Nalezené předměty, počet: 1
Stránkování výsledků vyhledávání
Nalezeno 1 záznamů
Export do Xls
Informace o předmětu
KCJ / BNOT2
:
Popis předmětu
Pracoviště / Zkratka
|
KCJ
/
BNOT2
|
Akademický rok
|
2023/2024
|
Akademický rok
|
2023/2024
|
Název
|
Odborný jazyk - německý jazyk v tur. II
|
Způsob zakončení
|
Zkouška
|
Způsob zakončení
|
Zkouška
|
Název dlouhý
|
Odborný jazyk - německý jazyk v turistickém ruchu II
|
Akreditováno / Kredity
|
Ano,
2
Kred.
|
Forma zakončení
|
Kombinovaná
|
Forma zakončení
|
Kombinovaná
|
Rozsah hodin
|
Seminář
2
[HOD/TYD]
|
Zápočet před zkouškou
|
Ne
|
Zápočet před zkouškou
|
Ne
|
Automatické uznávání zápočtu před zkouškou
|
Ne
|
Počítán do průměru
|
ANO
|
Vyučovací jazyk
|
Němčina
|
Obs/max
|
|
|
|
Automatické uznávání zápočtu před zkouškou
|
Ne
|
Letní semestr
|
0 / 0
|
1 / 17
|
4 / 10
|
Počítán do průměru
|
ANO
|
Zimní semestr
|
0 / -
|
0 / -
|
0 / -
|
Opakovaný zápis
|
NE
|
Opakovaný zápis
|
NE
|
Rozvrh
|
Ano
|
Vyučovaný semestr
|
Letní semestr
|
Vyučovaný semestr
|
Letní semestr
|
Minimum (B + C) studentů
|
nestanoveno
|
Volně zapisovatelný předmět |
Ano
|
Volně zapisovatelný předmět
|
Ano
|
Vyučovací jazyk
|
Němčina
|
Počet dnů praxe
|
0
|
Počet hodin kontaktní výuky |
|
Hodnotící stupnice |
A|B|C|D|E|F |
Periodicita |
každý rok
|
Periodicita upřesnění |
|
Základní teoretický předmět |
Ne
|
Profilující předmět |
Ano
|
Základní teoretický předmět |
Ne
|
Hodnotící stupnice |
A|B|C|D|E|F |
Nahrazovaný předmět
|
KCJ/OJTU2
|
Vyloučené předměty
|
Nejsou definovány
|
Podmiňující předměty
|
KCJ/BNOT1
|
Splnit všechny podmiňující předměty před zápisem
|
ANO
|
Předměty informativně doporučené
|
Nejsou definovány
|
Předměty,které předmět podmiňuje
|
Nejsou definovány
|
Graf četnosti udělených hodnocení studentům napříč roky:
Obrázek PNG
,
XLS
|
Cíle předmětu (anotace):
|
Předmět umožní studentům získat na příkladech z cestovního ruchu odborné znalosti a sociální kompetence. Budou schopni hovořit fundovaně, gramaticky a stylisticky správně k tématům, vztahujícím se k turistice, osvojí si slovní zásobu a gramaticko-lexikální struktury z této oblasti.
|
Požadavky na studenta
|
80 % účasti na seminářích. Průběžné vypracování zadaných úkolů, prezentace projektů. Písemná zkouška.
|
Obsah
|
Nové trendy a tendence v cestovním ruchu, změna životního stylu.
Vyhodnocení statistických údajů z oblasti turismu, turistické cíle Čechů a Němců.
Cestování s cestovními kancelářemi, specifika, nabídky cestovních kanceláří (interkulturní rozdíly česko-německé, slovní zásoba, terminologie), druhy zájezdů.
Strategické plánovaní destinací.
Cestovní kanceláře versus internet, plánování a priority klientů.
Turistické veletrhy.
Bavorská a česká kuchyně ve srovnání (národní jídla, zvyklosti, typy stravovacích zařízení, složení jídelních lístků).
Kulturní dědictví a turismus.
Odborný jazyk z oblasti cestovního ruchu - analýza gramaticko-lexikálních struktur katalogů německých cestovních kanceláří.
Prezentace vybraných turistických destinací.
|
Aktivity
|
|
Studijní opory
|
|
Garanti a vyučující
|
|
Literatura
|
-
Základní:
Lévy-Hillerich, Dorothea. Kommunikation im Tourismus.
-
Základní:
Lévy-Hillerich, Dorothea. Kommunikation im Tourismus.
-
Základní:
Matzka u. a. Kultur-Tourismus. 2010. ISBN 978-3-85499-999-7.
-
Základní:
Heinz-Dieter Quack/Kristiane Klemm. Kulturtourismus zu Beginn des 21. Jahrhunderts. München, 2013. ISBN 978-3-486-71501-9.
-
Základní:
FREYER, W. Tourismus-Marketing: Marktorientiertes Management im Mikro- und Makrobereich der Tourismuswirtschaft (Lehr- und Handbücher zu Tourismus, Verkehr und Freizeit.). Oldenburg, 2011.
-
Základní:
FREYER, W. Tourismus-Marketing: Marktorientiertes Management im Mikro- und Makrobereich der Tourismuswirtschaft (Lehr- und Handbücher zu Tourismus, Verkehr und Freizeit.). Oldenburg, 2011.
-
Rozšiřující:
Věra Höppnerová. Deutsch im Tourismus/Nemčina pro pracovníky cestovního ruchu. Ekopress, 2008.
-
Doporučená:
DREYER A., LINNE M. Grundwissen Tourismusmarketing.. Konstanz und München, 2016.
-
Doporučená:
DREYER A., LINNE M. Grundwissen Tourismusmarketing.. Konstanz und München, 2016.
-
Doporučená:
Formanová A. Němčina v gastronomii. Praha, 2000.
-
Doporučená:
BAUMANN W., MATUŠKOVÁ L.:. Pilsen 2015. Europas Kulturhauptstadt in tschechisch-deutscher Nachbarschaft (mit einem Vorwort von Ingrid Hudabiunigg). Pardubice, 2016. ISBN 978-7560-042-4.
-
Doporučená:
BAUMANN W., MATUŠKOVÁ L.:. Pilsen 2015. Europas Kulturhauptstadt in tschechisch-deutscher Nachbarschaft (mit einem Vorwort von Ingrid Hudabiunigg). Pardubice, 2016. ISBN 978-7560-042-4.
-
Doporučená:
PUTSCHÖGL-WILD A. M. Untersuchungen zur Sprache im Fremdenverkehr durchgeführt an den Ferienkatalogen einiger deutscher Touristikunternehmen.. Frankfurt am Main, 1978.
-
Doporučená:
PUTSCHÖGL-WILD A. M. Untersuchungen zur Sprache im Fremdenverkehr durchgeführt an den Ferienkatalogen einiger deutscher Touristikunternehmen.. Frankfurt am Main, 1978.
|
Časová náročnost
|
Všechny formy studia
|
Aktivity
|
Časová náročnost aktivity [h]
|
Sběr materiálu
|
2
|
Příprava na zkoušku
|
5
|
Příprava prezentace (referátu) v cizím jazyce
|
13
|
Vypracování seminární práce
|
10
|
Kontaktní výuka
|
24
|
Účast na exkurzi
|
6
|
Celkem
|
60
|
|
Předpoklady - další informace k podmíněnosti studia předmětu |
Absolvování předmětu OJTU1 |
Získané způsobilosti |
Studenti si rozšíří odborné znalosti a slovní zásobu z oblasti cestovního ruchu. Bude rozvíjena schopnost orientovat se v odborném textu a rozšířeno spektrum cvičení k rozvoji zejména komunikativní složky jazykové výuky. Důraz je kladen na samostatnou práci studentů a prezentace na zadané téma, odpovídající odbornému zaměření.
|
Vyučovací metody |
- Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming)
- Metody práce s textem (učebnicí, knihou)
- Metody samostatných akcí
|
Hodnotící metody |
- Posouzení zadané práce
- Analýza výkonu studenta
- Prezentace
|
|
|
|