Předmět: Základy potravinářských technologií II

» Seznam fakult » FCH » KALCH
Název předmětu Základy potravinářských technologií II
Kód předmětu KALCH/C629
Organizační forma výuky Přednáška
Úroveň předmětu Bakalářský
Rok studia nespecifikován
Semestr Zimní
Počet ECTS kreditů 3
Vyučovací jazyk Čeština
Statut předmětu nespecifikováno
Způsob výuky Kontaktní
Studijní praxe Nejedná se o pracovní stáž
Doporučené volitelné součásti programu Není
Vyučující
  • Adam Martin, doc. Ing. Ph.D.
  • Hájek Tomáš, Ing. Ph.D.
Obsah předmětu
Technologie tuků a olejů Technologie škrobu Cereální technologie Výroba pekařského droždí Technologie trvanlivého pečiva Výroba pochutin (káva, kávoviny, čaj, koření) Obalové technologie Technologie potravinářsky významných kyselin

Studijní aktivity a metody výuky
Monologická (výklad, přednáška, instruktáž)
Výstupy z učení
Cílem předmětu je vytvořit u posluchače představu o principech významných potravinárských výrob v návaznosti na předmět C 506.
Po absolvování předmětu je posluchač schopen se orientovat v problematice technologických postupů týkajících se široké oblasti potravinářského průmyslu.
Předpoklady
Základním předpokladem je absolvování podmiňujícího předmětu C506 - Základy potravinářských technologií
KALCH/C506

Hodnoticí metody a kritéria
Ústní zkouška

Zkouška probíhá ústní formou. Základem zkoušky je rozprava nad vybranými tématickými okruhy s cílem zjistit přehled studenta o dané tématice a především její pochopení.
Doporučená literatura
  • Drdák M., Studnický J., Mórová E., Karovičová J. Základy potravinárskych technológií. 1996.
  • J. Čepička a kolektiv. Obecná potravinářská technologie. Praha, 1995. ISBN 80-7080-239-1.
  • P. Kadlec a kolektiv. Technologie potravin I a II. Praha, 2002. ISBN 80-7080-509-9.


Studijní plány, ve kterých se předmět nachází
Fakulta Studijní plán (Verze) Kategorie studijního oboru/specializace Doporučený ročník Doporučený semestr
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2015) Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie 3 Doporučený ročník:3, Doporučený semestr: Zimní
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2014) Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie 3 Doporučený ročník:3, Doporučený semestr: Zimní
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2016) Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie 3 Doporučený ročník:3, Doporučený semestr: Zimní
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2013) Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie 3 Doporučený ročník:3, Doporučený semestr: Zimní