| Název předmětu | Analýza vody a plynů |
|---|---|
| Kód předmětu | KALCH/C875 |
| Organizační forma výuky | Přednáška |
| Úroveň předmětu | Magisterský |
| Rok studia | nespecifikován |
| Semestr | Letní |
| Počet ECTS kreditů | 2 |
| Vyučovací jazyk | Čeština |
| Statut předmětu | nespecifikováno |
| Způsob výuky | Kontaktní |
| Studijní praxe | Nejedná se o pracovní stáž |
| Doporučené volitelné součásti programu | Není |
| Vyučující |
|---|
|
| Obsah předmětu |
|
Principy stanovení hlavních ukazatelů kvality různých druhů vod (povrchová, pitná, minerální, odpadní, atd.). Automatické analyzátory ukazatelů kvality vod - TOC, TC, TIC, DOC a další FIA a CFA analyzátory. Principy analýz technických plynů, odpadních plynů, bioplynu a kouřových plynů chemickými, chromatografickými, spektrálními, gravimetrickými a dalšími metodami.
|
| Studijní aktivity a metody výuky |
| Monologická (výklad, přednáška, instruktáž) |
| Výstupy z učení |
|
Studenti budou informováni o charakteristických vlastnostech jednotlivých druhů vod (minerální, pitná, studniční, odpadní, atd.) a o způsobech stanovení hlavních ukazatelů kvality vod. Dále budou prezentovány možné způsoby stanovení látek v plynném stavu.
Student získá základní znalosti pro provádění analýzy vod a plynů. |
| Předpoklady |
|
Předpokládány jsou znalosti v rozsahu bakalářského studia na FCHT.
|
| Hodnoticí metody a kritéria |
|
Ústní zkouška
Zkouška ústní ze základních znalostí studované látky. |
| Doporučená literatura |
|
| Studijní plány, ve kterých se předmět nachází |
| Fakulta | Studijní plán (Verze) | Kategorie studijního oboru/specializace | Doporučený semestr | |
|---|---|---|---|---|
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2015) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 1 | Doporučený ročník:1, Doporučený semestr: Letní |
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Analytická chemie (2015) | Kategorie: Chemické obory | 1 | Doporučený ročník:1, Doporučený semestr: Letní |
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Analytická chemie (2016) | Kategorie: Chemické obory | 1 | Doporučený ročník:1, Doporučený semestr: Letní |
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2013) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 1 | Doporučený ročník:1, Doporučený semestr: Letní |
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2016) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 1 | Doporučený ročník:1, Doporučený semestr: Letní |
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Analytická chemie (2013) | Kategorie: Chemické obory | 1 | Doporučený ročník:1, Doporučený semestr: Letní |