Název předmětu | Analýza vody a plynů |
---|---|
Kód předmětu | KALCH/C875 |
Organizační forma výuky | Přednáška |
Úroveň předmětu | Magisterský |
Rok studia | nespecifikován |
Semestr | Letní |
Počet ECTS kreditů | 2 |
Vyučovací jazyk | Čeština |
Statut předmětu | Povinně-volitelný |
Způsob výuky | Kontaktní |
Studijní praxe | Nejedná se o pracovní stáž |
Doporučené volitelné součásti programu | Není |
Vyučující |
---|
|
Obsah předmětu |
Principy stanovení hlavních ukazatelů kvality různých druhů vod (povrchová, pitná, minerální, odpadní, atd.). Automatické analyzátory ukazatelů kvality vod - TOC, TC, TIC, DOC a další FIA a CFA analyzátory. Principy analýz technických plynů, odpadních plynů, bioplynu a kouřových plynů chemickými, chromatografickými, spektrálními, gravimetrickými a dalšími metodami.
|
Studijní aktivity a metody výuky |
Monologická (výklad, přednáška, instruktáž) |
Výstupy z učení |
Studenti budou informováni o charakteristických vlastnostech jednotlivých druhů vod (minerální, pitná, studniční, odpadní, atd.) a o způsobech stanovení hlavních ukazatelů kvality vod. Dále budou prezentovány možné způsoby stanovení látek v plynném stavu.
Student získá základní znalosti pro provádění analýzy vod a plynů. |
Předpoklady |
Předpokládány jsou znalosti v rozsahu bakalářského studia na FCHT.
|
Hodnoticí metody a kritéria |
Ústní zkouška
Zkouška ústní ze základních znalostí studované látky. |
Doporučená literatura |
|
Studijní plány, ve kterých se předmět nachází |
Fakulta | Studijní plán (Verze) | Kategorie studijního oboru/specializace | Doporučený semestr | |
---|---|---|---|---|
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2013) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 1 | Doporučený ročník:1, Doporučený semestr: Letní |
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Analytická chemie (2013) | Kategorie: Chemické obory | 1 | Doporučený ročník:1, Doporučený semestr: Letní |
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2016) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 1 | Doporučený ročník:1, Doporučený semestr: Letní |
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Analytická chemie (2015) | Kategorie: Chemické obory | 1 | Doporučený ročník:1, Doporučený semestr: Letní |
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2015) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 1 | Doporučený ročník:1, Doporučený semestr: Letní |
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Analytická chemie (2016) | Kategorie: Chemické obory | 1 | Doporučený ročník:1, Doporučený semestr: Letní |