Vyučující
|
-
Rejman Petr, MgA.
-
Ďoubal Jakub, doc. Ph.D.
|
Obsah předmětu
|
Studenti si ověří své schopnosti řešit praktické problémy při realizaci konkrétních restaurátorských prací. Studenti pracují samostatně dle individuálních zadání. Výuka akcentuje následující pracovní bloky: 1. Pomocné práce při restaurování 2. Předběžný průzkum a dokumentace 3. Základní čištění
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming)
|
Výstupy z učení
|
Cílem předmětu je, aby si studenti ověřili v reálných podmínkách a zejména na dílech in situ své schopnosti pracovat v terénu v reálných podmínkách.
Student pozná okolnosti a problémy práce v terénu.
|
Předpoklady
|
nespecifikováno
|
Hodnoticí metody a kritéria
|
Posouzení zadané práce
Zkouška probíhá na základě vyhodnocení výsledků zadaných praktických prací.
|
Doporučená literatura
|
-
Dle potřeby k zadanému úkolu, zejména z přírodovědné a umělecko-historické oblasti..
-
Základní restaurátoské a kamenické náčiní, digitální fotoaparát..
|