Název předmětu | Pokroky v teorii a instrumentaci analytických metod |
---|---|
Kód předmětu | KALCH/C528 |
Organizační forma výuky | Přednáška |
Úroveň předmětu | Magisterský |
Rok studia | 2 |
Semestr | Zimní |
Počet ECTS kreditů | 4 |
Vyučovací jazyk | Čeština |
Statut předmětu | Povinný |
Způsob výuky | Kontaktní |
Studijní praxe | Nejedná se o pracovní stáž |
Doporučené volitelné součásti programu | Není |
Vyučující |
---|
|
Obsah předmětu |
Aktuální tříhodinová přednáška.
|
Studijní aktivity a metody výuky |
Monologická (výklad, přednáška, instruktáž) |
Výstupy z učení |
Cílem předmětu je seznámit studenty s nejmodernějšími poznatky v analytické instrumentaci. Na přednášení se podílejí přední odborníci z ústavů Akademie věd ČR, výzkumných ústavů, odborných laboratoří, vedoucí pracovníci obchodních firem prodávajících moderní analytickou techniku aj., pozvaní podle aktuálních potřeb odborné výuky analytické chemie.
Absolvent předmětu je seznámen s nejmodernější instrumentací, metodami a trendy analytické chemie. |
Předpoklady |
Předmět je určen studentům posledních ročníků magisterského studia, předpokládá se, že absolvovali všechny předepsané předměty oboru.
|
Hodnoticí metody a kritéria |
Písemná zkouška
Předmět je určen studentům posledních ročníků magisterského studia, předpokládá se, že absolvovali všechny předepsané předměty oboru. |
Doporučená literatura |
|
Studijní plány, ve kterých se předmět nachází |
Fakulta | Studijní plán (Verze) | Kategorie studijního oboru/specializace | Doporučený semestr | |
---|---|---|---|---|
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2015) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní |
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2016) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní |
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Analytická chemie (2013) | Kategorie: Chemické obory | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní |
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2013) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní |
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Analytická chemie (2015) | Kategorie: Chemické obory | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní |
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Analytická chemie (2016) | Kategorie: Chemické obory | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní |