Předmět: Pokroky v teorii a instrumentaci analytických metod

« Zpět
Název předmětu Pokroky v teorii a instrumentaci analytických metod
Kód předmětu KALCH/C528
Organizační forma výuky Přednáška
Úroveň předmětu Magisterský
Rok studia 2
Semestr Zimní
Počet ECTS kreditů 4
Vyučovací jazyk Čeština
Statut předmětu Povinný
Způsob výuky Kontaktní
Studijní praxe Nejedná se o pracovní stáž
Doporučené volitelné součásti programu Není
Vyučující
  • Mikysek Tomáš, Ing. Ph.D.
  • Ventura Karel, prof. Ing. CSc.
Obsah předmětu
Aktuální tříhodinová přednáška.

Studijní aktivity a metody výuky
Monologická (výklad, přednáška, instruktáž)
Výstupy z učení
Cílem předmětu je seznámit studenty s nejmodernějšími poznatky v analytické instrumentaci. Na přednášení se podílejí přední odborníci z ústavů Akademie věd ČR, výzkumných ústavů, odborných laboratoří, vedoucí pracovníci obchodních firem prodávajících moderní analytickou techniku aj., pozvaní podle aktuálních potřeb odborné výuky analytické chemie.
Absolvent předmětu je seznámen s nejmodernější instrumentací, metodami a trendy analytické chemie.
Předpoklady
Předmět je určen studentům posledních ročníků magisterského studia, předpokládá se, že absolvovali všechny předepsané předměty oboru.

Hodnoticí metody a kritéria
Písemná zkouška

Předmět je určen studentům posledních ročníků magisterského studia, předpokládá se, že absolvovali všechny předepsané předměty oboru.
Doporučená literatura
  • Dle aktuálního tématu.


Studijní plány, ve kterých se předmět nachází
Fakulta Studijní plán (Verze) Kategorie studijního oboru/specializace Doporučený ročník Doporučený semestr
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2015) Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie 2 Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2016) Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie 2 Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická Studijní plán (Verze): Analytická chemie (2013) Kategorie: Chemické obory 2 Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2013) Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie 2 Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická Studijní plán (Verze): Analytická chemie (2015) Kategorie: Chemické obory 2 Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická Studijní plán (Verze): Analytická chemie (2016) Kategorie: Chemické obory 2 Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní