Název předmětu | Laboratoř analýzy vod a plynů |
---|---|
Kód předmětu | KALCH/C919 |
Organizační forma výuky | Laboratoř |
Úroveň předmětu | Magisterský |
Rok studia | nespecifikován |
Semestr | Zimní |
Počet ECTS kreditů | 3 |
Vyučovací jazyk | Čeština |
Statut předmětu | Povinně-volitelný |
Způsob výuky | Kontaktní |
Studijní praxe | Nejedná se o pracovní stáž |
Doporučené volitelné součásti programu | Není |
Vyučující |
---|
|
Obsah předmětu |
Určení pH a vodivosti. Stanovení celkové mineralizace. Stanovení KNK(4,5), KNK(8,3), ZNK(4,5), ZNK(8,5). Stanovení CHSK(Mn). Stanovení síranů a chloridů. Stanovení vápníku, horčíku a jejich směsi (tvrdost vody). Stanovení dusičnanů. Stanovení amonných iontů. Stanovení fosforečnanů. Orientační stanovení základních ukazatelů kvality vod.
|
Studijní aktivity a metody výuky |
Laborování |
Výstupy z učení |
Studenti budou provádět laboratorní stanovení vybraných ukazatelů kvality vod.
Student získá praktické dovednosti pro provádění analýzy vod a plynů. |
Předpoklady |
Výhodou je absolvování předmětu Analýza vody a plynů (C875)
|
Hodnoticí metody a kritéria |
Analýza výkonu studenta
Absolvování všech laboratorních úloh |
Doporučená literatura |
|
Studijní plány, ve kterých se předmět nachází |
Fakulta | Studijní plán (Verze) | Kategorie studijního oboru/specializace | Doporučený semestr | |
---|---|---|---|---|
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2015) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní |
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2016) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní |
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Analytická chemie (2013) | Kategorie: Chemické obory | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní |
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2013) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní |
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Analytická chemie (2015) | Kategorie: Chemické obory | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní |
Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Analytická chemie (2016) | Kategorie: Chemické obory | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní |