Tato bakalářská práce se zabývá medem a včelími produkty a jejich antimikrobiálním působením. Práce obsahuje složení a základní vlastnosti medu a včelích produktů i jejich léčebné působení. Hlavní část je zaměřena na antibakteriální a antifungální vlastnosti medu a včelích produktů. Práce zahrnuje i metody, které byly použity ke zkoumání tohoto efektu. Poslední část je zaměřena na negativní působení medu a včelích produktů.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis is about honey and bee products and their antimicrobial activity. The thesis contains composition and properties of honey and bee products with their healing activity. The main part is about effect of antibacterial and antifungal activity. It contains also studies researching this activity and methods, which they have used. The last part is focused on negative activity of honey and bee products.
honey, propolis, royal jelly, pollen, bee venom, antibacterial and antifungal activity
Rozsah průvodní práce
59 s. (112 078 znaků)
Jazyk
CZ
Anotace
Tato bakalářská práce se zabývá medem a včelími produkty a jejich antimikrobiálním působením. Práce obsahuje složení a základní vlastnosti medu a včelích produktů i jejich léčebné působení. Hlavní část je zaměřena na antibakteriální a antifungální vlastnosti medu a včelích produktů. Práce zahrnuje i metody, které byly použity ke zkoumání tohoto efektu. Poslední část je zaměřena na negativní působení medu a včelích produktů.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis is about honey and bee products and their antimicrobial activity. The thesis contains composition and properties of honey and bee products with their healing activity. The main part is about effect of antibacterial and antifungal activity. It contains also studies researching this activity and methods, which they have used. The last part is focused on negative activity of honey and bee products.