| Název předmětu | Základy potravinářských technologií II | 
|---|---|
| Kód předmětu | KALCH/C629 | 
| Organizační forma výuky | Přednáška | 
| Úroveň předmětu | Bakalářský | 
| Rok studia | nespecifikován | 
| Semestr | Zimní | 
| Počet ECTS kreditů | 3 | 
| Vyučovací jazyk | Čeština | 
| Statut předmětu | nespecifikováno | 
| Způsob výuky | Kontaktní | 
| Studijní praxe | Nejedná se o pracovní stáž | 
| Doporučené volitelné součásti programu | Není | 
| Vyučující | 
|---|
| 
 | 
| Obsah předmětu | 
| Technologie tuků a olejů Technologie škrobu Cereální technologie Výroba pekařského droždí Technologie trvanlivého pečiva Výroba pochutin (káva, kávoviny, čaj, koření) Obalové technologie Technologie potravinářsky významných kyselin | 
| Studijní aktivity a metody výuky | 
| Monologická (výklad, přednáška, instruktáž) | 
| Výstupy z učení | 
| Cílem předmětu je vytvořit u posluchače představu o principech významných potravinárských výrob v návaznosti na předmět C 506. Po absolvování předmětu je posluchač schopen se orientovat v problematice technologických postupů týkajících se široké oblasti potravinářského průmyslu. | 
| Předpoklady | 
| Základním předpokladem je absolvování podmiňujícího předmětu C506 - Základy potravinářských technologií KALCH/C506 | 
| Hodnoticí metody a kritéria | 
| Ústní zkouška Zkouška probíhá ústní formou. Základem zkoušky je rozprava nad vybranými tématickými okruhy s cílem zjistit přehled studenta o dané tématice a především její pochopení. | 
| Doporučená literatura | 
| 
 | 
| Studijní plány, ve kterých se předmět nachází | 
| Fakulta | Studijní plán (Verze) | Kategorie studijního oboru/specializace | Doporučený semestr | |
|---|---|---|---|---|
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2015) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 3 | Doporučený ročník:3, Doporučený semestr: Zimní | 
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2014) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 3 | Doporučený ročník:3, Doporučený semestr: Zimní | 
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2016) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 3 | Doporučený ročník:3, Doporučený semestr: Zimní | 
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2013) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 3 | Doporučený ročník:3, Doporučený semestr: Zimní |