Informace o studijním programu

« Zpět
Fakulta Fakulta chemicko-technologická (FCH)
Studijní program Chemie a technologie potravin (B2901)
Studijní obor / Specializace Hodnocení a analýza potravin (2901R003/99 - 2013)
Stupeň získané kvalifikace Bakalářský
Forma studia Prezenční
Standardní doba studia 3 roky
Počet ECTS kreditů 180
Udělovaná kvalifikace Bakalář (0)
Přístup k dalšímu studiu Magisterský studijní program  
Způsob ukončení Státní závěrečná zkouška
Studijní a zkušební řád URL
Fakultní koordinátor
Komersová Alena, doc. Ing. Ph.D.
E-mail: ects.coordinator.fcht@upce.cz
Telefon: +420466037093
Fax:
Klíčové studijní výstupy Cílem studijního oboru je poskytnutí vzdělání, umožňující uplatnění v praxi na místech středního managementu a technických pracovníků pro výrobny zejména chemického, farmaceutického a potravinářského průmyslu.Absolventi získají moderní interdisciplinární vzdělání skloubením technického a ekonomicko-manažerského vzdělání, doplněného o adekvátní úroveň počítačové gramotnosti, jazykové přípravy, rozvoje komunikačních dovedností a vedení lidí, čímž získají kvalifikační předpoklady pro výkon řady funkcí a činností na úrovni středního managementu. Absolvent může se svými vědomosti zastávat funkce a činnosti na úrovni středního managementu a technických pracovníků zejména v podnicích potravinářského průmyslu, a to jak v kontrolních a výrobních útvarech, tak v marketingových, obchodních a různých obslužných útvarech. Úspěšní absolventi mohou použít své nabyté vědomosti také ve studiu v navazujících magisterských studijních programech a to zejména v programech chemického a potravinářského zaměření.
Specifické požadavky pro přijetí nespecifikováno
Specifická opatření pro uznávání předchozího vzdělání nespecifikováno
Kvalifikační požadavky a předpisy nespecifikováno
Profil programu akademický
Podmínky pokračování studia nespecifikováno
Profesní profily absolventů s příklady akademický
Garant oboru / specializace Červenka Libor, doc. Ing. Ph.D.
Statut Doporučený ročník Doporučený semestr Kód předmětu Název předmětu (* Státnice) Vyučovací jazyk Počet ECTS kreditů Dostupnost předmětu
A Povinný 1 Zimní KBBV/C407 Základy biologie Čeština 5  
A Povinný 1 Zimní UECHI/C004 Základy informačních technologií Čeština 4  
A Povinný 1 Zimní KOANCH/C001 Obecná a anorganická chemie I Čeština 8  
A Povinný 1 Zimní KTS/TVPZS Tělesná výchova - povinná Čeština 1  
A Povinný 1 Zimní UAFM/C003 Matematika I Čeština 5  
A Povinný 1 Zimní KOANCH/C002 Laboratoř z obecné a anorganické chemie I Čeština 8  
A Povinný 1 Letní KALCH/C880 Senzorická analýza potravin Čeština 5  
A Povinný 1 Letní KBBV/C535 Optické mikroskopické metody Čeština 5  
A Povinný 1 Letní UOCHT/C609 Organická chemie Čeština 4  
A Povinný 1 Letní KTS/TVPLS Tělesná výchova - povinná Čeština 1  
A Povinný 1 Letní KALCH/C364 Základy toxikologie pro potravináře Čeština 5  
A Povinný 1 Letní KALCH/C365 Základy výživy a výživová politika Čeština 5  
A Povinný 1 Letní UAFM/C460 Úvod do fyziky Čeština 2  
B Povinně volitelný 1 Letní JC/CPACE Angličtina pro chemii - B1 Angličtina 2  
A Povinný 2 Zimní KFCH/C015 Laboratoř z fyzikální chemie I Čeština 3  
A Povinný 2 Zimní KEMCH/C507 Ekonomika a management Čeština 4  
A Povinný 2 Zimní KBBV/C510 Obecná biochemie Čeština 6  
A Povinný 2 Zimní KFCH/C014 Základy fyzikální chemie Čeština 8  
A Povinný 2 Zimní UOCHT/C621 Laboratoř z organické chemie Čeština 4  
A Povinný 2 Zimní UOCHT/C504 Chemická literatura Čeština 3  
B Povinně volitelný 2 Zimní KFCH/C898 Environmentální katalytické procesy Čeština 5  
B Povinně volitelný 2 Zimní KANT/C831 Základy agrochemie Čeština 5  
B Povinně volitelný 2 Zimní UOCHT/C620 Organická chemie II Čeština 5  
B Povinně volitelný 2 Zimní KEMCH/C503 Aplikovaná statistika Čeština 5  
B Povinně volitelný 2 Zimní KEMCH/C827 Základy marketingu Čeština 5  
A Povinný 2 Letní KBBV/C537 Laboratoř z potravinářské biochemie Čeština 4  
A Povinný 2 Letní KALCH/C020 Laboratoř z analytické chemie Čeština 3  
A Povinný 2 Letní UECHI/C505 Procesy a zařízení potravinářských výrob Čeština 7  
A Povinný 2 Letní KBBV/C536 Potravinářská biochemie Čeština 5  
A Povinný 2 Letní KALCH/C019 Analytická chemie Čeština 5  
A Povinný 2 Letní KALCH/C506 Základy potravinářských technologií Čeština 3  
B Povinně volitelný 2 Letní KFCH/C817 Metody měření fyzikálně chemických veličin Čeština 5  
B Povinně volitelný 2 Letní KEMCH/C029 Sociální komunikace Čeština 4  
C Volitelný 2 Letní KFCH/C959 Cvičení ze Základů fyzikální chemie Čeština 2  
A Povinný 3 Zimní KALCH/C517 Seminář bakalářské práce Čeština 2  
A Povinný 3 Zimní KBBV/C384 Obecná mikrobiologie Čeština 5  
A Povinný 3 Zimní KALCH/C513 Laboratoř analýzy potravin Čeština 5  
A Povinný 3 Zimní KALCH/C024 Laboratoř z instrumentálních metod analytických Čeština 4  
A Povinný 3 Zimní KALCH/C023 Instrumentální metody analytické Čeština 5  
A Povinný 3 Zimní KBBV/C509 Laboratoř z obecné mikrobiologie I Čeština 3  
A Povinný 3 Zimní KALCH/C512 Chemie a analýza potravin Čeština 3  
A Povinný 3 Zimní KALCH/C629 Základy potravinářských technologií II Čeština 3  
A Povinný 3 Letní KBBV/C516 Laboratoř z obecné mikrobiologie II Čeština 5  
A Povinný 3 Letní KBBV/C366 Potravinářská legislativa Čeština 4  
A Povinný 3 Letní KBBV/C538 Molekulárně biologické metody Čeština 5  
A Povinný 3 Letní KALCH/C518 Bakalářská práce Čeština 12  
A Povinný 3 Letní KALCH/C519 Elektroanalytická chemie Čeština 4  
C Volitelný - Zimní KTS/LEZ1 Lezení 1 Čeština 1  
C Volitelný - Zimní UECHI/CD03 Chemical Engineering Angličtina 5  
C Volitelný - Zimní KTS/PWJ1 Powerjóga 1 Čeština 1  
C Volitelný - Zimní KOANCH/CD01 General and Inorganic Chemistry Angličtina 5  
C Volitelný - Zimní KTS/BAD1 Badminton 1 Čeština 1  
C Volitelný - Zimní KTS/SQU1 Squash 1 Čeština 1  
C Volitelný - Zimní KTS/VOL1 Volejbal 1 Čeština 1  
C Volitelný - Zimní KTS/FLO1 Florbal 1 Čeština 1  
C Volitelný - Zimní KTS/HAZ1 Házená 1 Čeština 1  
C Volitelný - Zimní KTS/KCV1 Kondiční cvičení 1 Čeština 1  
C Volitelný - Zimní KTS/AER1 Aerobik 1 Čeština 1  
C Volitelný - Zimní KTS/AQR1 Aquaaerobik 1 Čeština 1  
C Volitelný - Zimní KTS/PLA1 Plavání 1 Čeština 1  
C Volitelný - Zimní KTS/ASP1 Alternativní sporty v přírodě 1 Čeština 1  
C Volitelný - Zimní KTS/BCH1 Beach volejbal 1 Čeština 1  
C Volitelný - Zimní KTS/VES1 Veslování 1 Čeština 1  
C Volitelný - Zimní KTS/BAS1 Basketbal 1 Čeština 1  
C Volitelný - Zimní KTS/FOT1 Fotbal 1 Čeština 1  
C Volitelný - Zimní KTS/INC1 Indoorcycling 1 Čeština 1  
C Volitelný - Zimní KTS/SEB1 Sebeobrana a úpoly 1 Čeština 1  
C Volitelný - Zimní KTS/APA1 Alternativní pohybové aktivity 1 Čeština 1  
C Volitelný - Zimní KTS/TEN1 Tenis 1 Čeština 1  
C Volitelný - Zimní KTS/POS1 Posilování 1 Čeština 1  
C Volitelný - Letní KTS/HAZ2 Házená 2 Čeština 1  
C Volitelný - Letní KTS/POS2 Posilování 2 Čeština 1  
C Volitelný - Letní KTS/APA2 Alternativní pohybové aktivity 2 Čeština 1  
C Volitelný - Letní UOCHT/CD02 Organic Chemistry Angličtina 5  
C Volitelný - Letní KTS/FOT2 Fotbal 2 Čeština 1  
C Volitelný - Letní KTS/VES2 Veslování 2 Čeština 1  
C Volitelný - Letní KTS/INC2 Indoorcycling 2 Čeština 1  
C Volitelný - Letní KTS/PWJ2 Powerjóga 2 Čeština 1  
C Volitelný - Letní KTS/ASP2 Alternativní sporty v přírodě 2 Čeština 1  
C Volitelný - Letní KTS/FLO2 Florbal 2 Čeština 1  
C Volitelný - Letní KTS/PLA2 Plávání 2 Čeština 1  
C Volitelný - Letní UECHI/C026 Moderní technologické procesy Čeština 7  
C Volitelný - Letní KTS/AQR2 Aquaaerobik 2 Čeština 1  
C Volitelný - Letní KTS/KCV2 Kondiční cvičení 2 Čeština 1  
C Volitelný - Letní KTS/SQU2 Squash 2 Čeština 1  
C Volitelný - Letní KTS/VOL2 Volejbal 2 Čeština 1  
C Volitelný - Letní KTS/AER2 Aerobik 2 Čeština 1  
C Volitelný - Letní KTS/LEZ2 Lezení 1 Čeština 1  
C Volitelný - Letní KTS/SEB2 Sebeobrana a úpoly 2 Čeština 1  
C Volitelný - Letní KTS/BCH2 Beach volejbal 2 Čeština 1  
C Volitelný - Letní KTS/BAD2 Badminton 2 Čeština 1  
C Volitelný - Letní KTS/BAS2 Basketbal 2 Čeština 1  
C Volitelný - Letní KTS/TEN2 Tenis 2 Čeština 1