| Název předmětu | Laboratoř analýzy vod a plynů | 
|---|---|
| Kód předmětu | KALCH/C919 | 
| Organizační forma výuky | Laboratoř | 
| Úroveň předmětu | Magisterský | 
| Rok studia | nespecifikován | 
| Semestr | Zimní | 
| Počet ECTS kreditů | 3 | 
| Vyučovací jazyk | Čeština | 
| Statut předmětu | nespecifikováno | 
| Způsob výuky | Kontaktní | 
| Studijní praxe | Nejedná se o pracovní stáž | 
| Doporučené volitelné součásti programu | Není | 
| Vyučující | 
|---|
| 
 | 
| Obsah předmětu | 
| Určení pH a vodivosti. Stanovení celkové mineralizace. Stanovení KNK(4,5), KNK(8,3), ZNK(4,5), ZNK(8,5). Stanovení CHSK(Mn). Stanovení síranů a chloridů. Stanovení vápníku, horčíku a jejich směsi (tvrdost vody). Stanovení dusičnanů. Stanovení amonných iontů. Stanovení fosforečnanů. Orientační stanovení základních ukazatelů kvality vod. | 
| Studijní aktivity a metody výuky | 
| Laborování | 
| Výstupy z učení | 
| Studenti budou provádět laboratorní stanovení vybraných ukazatelů kvality vod. Student získá praktické dovednosti pro provádění analýzy vod a plynů. | 
| Předpoklady | 
| Výhodou je absolvování předmětu Analýza vody a plynů (C875) | 
| Hodnoticí metody a kritéria | 
| Analýza výkonu studenta Absolvování všech laboratorních úloh | 
| Doporučená literatura | 
| 
 | 
| Studijní plány, ve kterých se předmět nachází | 
| Fakulta | Studijní plán (Verze) | Kategorie studijního oboru/specializace | Doporučený semestr | |
|---|---|---|---|---|
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Analytická chemie (2013) | Kategorie: Chemické obory | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní | 
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2015) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní | 
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2013) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní | 
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Analytická chemie (2016) | Kategorie: Chemické obory | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní | 
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2016) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní | 
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Analytická chemie (2015) | Kategorie: Chemické obory | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní |