| Název předmětu | Laboratoř analýzy vod a plynů |
|---|---|
| Kód předmětu | KALCH/C919 |
| Organizační forma výuky | Laboratoř |
| Úroveň předmětu | Magisterský |
| Rok studia | nespecifikován |
| Semestr | Zimní |
| Počet ECTS kreditů | 3 |
| Vyučovací jazyk | Čeština |
| Statut předmětu | nespecifikováno |
| Způsob výuky | Kontaktní |
| Studijní praxe | Nejedná se o pracovní stáž |
| Doporučené volitelné součásti programu | Není |
| Vyučující |
|---|
|
| Obsah předmětu |
|
Určení pH a vodivosti. Stanovení celkové mineralizace. Stanovení KNK(4,5), KNK(8,3), ZNK(4,5), ZNK(8,5). Stanovení CHSK(Mn). Stanovení síranů a chloridů. Stanovení vápníku, horčíku a jejich směsi (tvrdost vody). Stanovení dusičnanů. Stanovení amonných iontů. Stanovení fosforečnanů. Orientační stanovení základních ukazatelů kvality vod.
|
| Studijní aktivity a metody výuky |
| Laborování |
| Výstupy z učení |
|
Studenti budou provádět laboratorní stanovení vybraných ukazatelů kvality vod.
Student získá praktické dovednosti pro provádění analýzy vod a plynů. |
| Předpoklady |
|
Výhodou je absolvování předmětu Analýza vody a plynů (C875)
|
| Hodnoticí metody a kritéria |
|
Analýza výkonu studenta
Absolvování všech laboratorních úloh |
| Doporučená literatura |
|
| Studijní plány, ve kterých se předmět nachází |
| Fakulta | Studijní plán (Verze) | Kategorie studijního oboru/specializace | Doporučený semestr | |
|---|---|---|---|---|
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Analytická chemie (2013) | Kategorie: Chemické obory | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní |
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2015) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní |
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2013) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní |
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Analytická chemie (2016) | Kategorie: Chemické obory | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní |
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Hodnocení a analýza potravin (2016) | Kategorie: Potravinářství a potravinářská chemie | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní |
| Fakulta: Fakulta chemicko-technologická | Studijní plán (Verze): Analytická chemie (2015) | Kategorie: Chemické obory | 2 | Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Zimní |