Fakulta | Fakulta chemicko-technologická (FCH) | ||||
---|---|---|---|---|---|
Studijní program | Chemie a technologie potravin (B2901) | ||||
Studijní obor / Specializace | Hodnocení a analýza potravin (2901R003/99 - 2015) | ||||
Stupeň získané kvalifikace | Bakalářský | ||||
Forma studia | Prezenční | ||||
Standardní doba studia | 3 roky | ||||
Počet ECTS kreditů | 180 | ||||
Udělovaná kvalifikace | Bakalář (0) | ||||
Přístup k dalšímu studiu | Magisterský studijní program | ||||
Způsob ukončení | Státní závěrečná zkouška | ||||
Studijní a zkušební řád | URL | ||||
Fakultní koordinátor |
|
||||
Klíčové studijní výstupy | Cílem studijního oboru je poskytnutí vzdělání, umožňující uplatnění v praxi na místech středního managementu a technických pracovníků pro výrobny zejména chemického, farmaceutického a potravinářského průmyslu.Absolventi získají moderní interdisciplinární vzdělání skloubením technického a ekonomicko-manažerského vzdělání, doplněného o adekvátní úroveň počítačové gramotnosti, jazykové přípravy, rozvoje komunikačních dovedností a vedení lidí, čímž získají kvalifikační předpoklady pro výkon řady funkcí a činností na úrovni středního managementu. Absolvent může se svými vědomosti zastávat funkce a činnosti na úrovni středního managementu a technických pracovníků zejména v podnicích potravinářského průmyslu, a to jak v kontrolních a výrobních útvarech, tak v marketingových, obchodních a různých obslužných útvarech. Úspěšní absolventi mohou použít své nabyté vědomosti také ve studiu v navazujících magisterských studijních programech a to zejména v programech chemického a potravinářského zaměření. | ||||
Specifické požadavky pro přijetí | nespecifikováno | ||||
Specifická opatření pro uznávání předchozího vzdělání | nespecifikováno | ||||
Kvalifikační požadavky a předpisy | nespecifikováno | ||||
Profil programu | akademický | ||||
Podmínky pokračování studia | nespecifikováno | ||||
Profesní profily absolventů s příklady | akademický | ||||
Garant oboru / specializace | Červenka Libor, doc. Ing. Ph.D. |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
KOANCH/C002 | Laboratoř z obecné a anorg. chemie I | 8 | Zk | 0+5+0 | 1 | Zimní | |
KOANCH/C001 | Obecná a anorganická chemie I | 8 | Zk | 3+0+4 | 1 | Zimní | |
KTS/TVPZS | Tělesná výchova - povinná | 1 | Zp | 0+2+0 | 1 | Zimní | |
UAFM/C003 | Matematika I | 5 | Zk | 3+0+3 | 1 | Zimní | |
UECHI/C004 | Základy informačních technologií | 4 | Zk+ | 1+0+2 | 1 | Zimní | |
KBBV/C407 | Základy biologie | 5 | Zk | 2+0+0 | 1 | Zimní | |
KALCH/C365 | Základy výživy a výživová politika | 5 | Zk | 2+0+0 | 1 | Letní | |
KALCH/C364 | Základy toxikologie pro potravináře | 5 | Zk | 2+0+0 | 1 | Letní | |
UAFM/C460 | Úvod do fyziky | 2 | Zk | 1+0+2 | 1 | Letní | |
KTS/TVPLS | Tělesná výchova - povinná | 1 | Zp | 0+2+0 | 1 | Letní | |
KBBV/C535 | Optické mikroskopické metody | 5 | Zp | 0+1+1 | 1 | Letní | |
KALCH/C880 | Senzorická analýza potravin | 5 | Zk | 2+0+0 | 1 | Letní | |
UOCHT/C609 | Organická chemie | 4 | Zk | 2+0+2 | 1 | Letní |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
JC/CPACD | Angličtina pro chemii - A2+ | 2 | Zk | 0+2+0 | 1 | Letní | |
JC/CPACG | Angličtina pro chemii - B2 | 2 | Zk | 0+2+0 | 1 | Letní | |
JC/CPACF | Angličtina pro chemii - B1+ | 2 | Zk | 0+2+0 | 1 | Letní | |
JC/CPACE | Angličtina pro chemii - B1 | 2 | Zk | 0+2+0 | 1 | Letní |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
UOCHT/C504 | Chemická literatura | 3 | Zk | 1+0+1 | 2 | Zimní | |
KEMCH/C507 | Ekonomika a management | 4 | Zk | 2+0+2 | 2 | Zimní | |
KBBV/C510 | Obecná biochemie | 6 | Zk | 2+0+0 | 2 | Zimní | |
UOCHT/C621 | Laboratoř z organické chemie | 4 | Zp | 0+4+0 | 2 | Zimní | |
KFCH/C014 | Základy fyzikální chemie | 8 | Zk | 4+0+3 | 2 | Zimní | |
KFCH/C015 | Laboratoř z fyzikální chemie I | 3 | Zp | 0+3+0 | 2 | Zimní | |
KALCH/C506 | Základy potravinářských technologií | 3 | Zk | 2+0+0 | 2 | Letní | |
KALCH/C020P | Laboratoř z analytické chemie | 3 | Zp | 0+4+0 | 2 | Letní | |
KALCH/C019 | Analytická chemie | 5 | Zk | 2+0+2 | 2 | Letní | |
KBBV/C537 | Laboratoř z potravinářské biochemie | 4 | Zp | 0+2+0 | 2 | Letní | |
KBBV/C536 | Potravinářská biochemie | 5 | Zk | 2+0+0 | 2 | Letní | |
UECHI/C505 | Procesy a zařízení potravinářských výrob | 7 | Zk | 2+0+2 | 2 | Letní |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
KFCH/C898 | Environmentální katalytické procesy | 5 | Zk | 2+0+0 | 2 | Zimní | |
UOCHT/C620 | Organická chemie II | 5 | Zk | 2+0+2 | 2 | Zimní | |
KANT/C831 | Základy agrochemie | 5 | Zk | 2+0+0 | 2 | Zimní | |
KEMCH/C827 | Základy marketingu | 5 | Zk | 2+0+2 | 2 | Zimní | |
KEMCH/C503 | Aplikovaná statistika | 5 | Zk | 2+0+2 | 2 | Zimní | |
KFCH/C817 | Metody měření fyzikálně chemických velič | 5 | Zk | 2+0+2 | 2 | Letní | |
KEMCH/C029 | Sociální komunikace | 4 | Zk | 1+0+2 | 2 | Letní |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
KBBV/C384 | Obecná mikrobiologie | 5 | Zk | 3+0+0 | 3 | Zimní | |
KALCH/C629 | Zákl. potravinářských technologií II | 3 | Zk | 1+0+0 | 3 | Zimní | |
KBBV/C509 | Laboratoř z obecné mikrobiologie I | 3 | Zp | 0+3+0 | 3 | Zimní | |
KALCH/C024 | Laboratoř z instrumentálních metod anal. | 4 | Zp | 0+5+0 | 3 | Zimní | |
KALCH/C512 | Chemie a analýza potravin | 3 | Zk | 2+0+0 | 3 | Zimní | |
KALCH/C513 | Laboratoř analýzy potravin | 5 | Zp | 0+5+0 | 3 | Zimní | |
KALCH/C023 | Instrumentální metody analytické | 5 | Zk | 2+0+2 | 3 | Zimní | |
KALCH/C517 | Seminář bakalářské práce | 2 | Zp | 0+0+2 | 3 | Zimní | |
KBBV/C538 | Molekulárně biologické metody | 5 | Zk | 2+0+0 | 3 | Letní | |
KALCH/C518 | Bakalářská práce | 12 | Zp | 0+8+0 | 3 | Letní | |
KBBV/C366 | Potravinářská legislativa | 4 | Zk | 2+0+0 | 3 | Letní | |
KBBV/C516 | Laboratoř z obecné mikrobiologie II | 5 | Zp | 0+2+0 | 3 | Letní | |
KALCH/C519 | Elektroanalytická chemie | 4 | Zk | 2+0+0 | 3 | Letní |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
KFCH/C959 | Cvičení ze základů fyzikální chemie | 2 | Zp | 0+3+0 | 2 | Letní | |
KOANCH/CD01 | General and Inorganic Chemistry | 5 | Zk | 2+0+0 | - | Zimní | |
UECHI/CD03 | Chemical Engineering | 5 | Zk | 2+0+0 | - | Zimní | |
UECHI/C026 | Moderní technologické procesy | 7 | Zk | 2+0+0 | - | Letní | |
UOCHT/CD02 | Organic Chemistry | 5 | Zk | 2+0+0 | - | Letní |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
KTS/VES2 | Veslování 2 | 1 | Zp | 0+12S+0 | - | Letní | |
KTS/BCH2 | Beach volejbal 2 | 1 | Zp | 0+2+0 | - | Letní | |
KTS/AQR2 | Aquaaerobik 2 | 1 | Zp | 0+1+0 | - | Letní | |
KTS/BAD2 | Badminton 2 | 1 | Zp | 0+2+0 | - | Letní | |
KTS/BAS2 | Basketbal 2 | 1 | Zp | 0+2+0 | - | Letní | |
KTS/FLO2 | Florbal 2 | 1 | Zp | 0+2+0 | - | Letní | |
KTS/FOT2 | Fotbal 2 | 1 | Zp | 0+2+0 | - | Letní | |
KTS/HAZ2 | Házená 2 | 1 | Zp | 0+2+0 | - | Letní | |
KTS/INC2 | Indoorcycling 2 | 1 | Zp | 0+1+0 | - | Letní | |
KTS/KCV2 | Kondiční cvičení 2 | 1 | Zp | 0+2+0 | - | Letní | |
KTS/LEZ2 | Lezení 2 | 1 | Zp | 0+2+0 | - | Letní | |
KTS/PLA2 | Plavání 2 | 1 | Zp | 0+1+0 | - | Letní | |
KTS/POS2 | Posilování 2 | 1 | Zp | 0+2+0 | - | Letní | |
KTS/PWJ2 | Powerjóga 2 | 1 | Zp | 0+2+0 | - | Letní | |
KTS/SQU2 | Squash 2 | 1 | Zp | 0+1+0 | - | Letní | |
KTS/TEN2 | Tenis 2 | 1 | Zp | 0+2+0 | - | Letní | |
KTS/VOL2 | Volejbal 2 | 1 | Zp | 0+2+0 | - | Letní | |
KTS/APA2 | Alternativní pohybové aktivity 2 | 1 | Zp | 0+2+0 | - | Letní | |
KTS/SEB2 | Sebeobrana a úpoly 2 | 1 | Zp | 0+2+0 | - | Letní | |
KTS/ASP2 | Alternativní sporty v přírodě 2 | 1 | Zp | 0+12S+0 | - | Letní | |
KTS/AER2 | Aerobik 2 | 1 | Zp | 0+2+0 | - | Letní |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
KTS/VES1 | Veslování 1 | 1 | Zp | 0+12S+0 | - | Zimní | |
KTS/BCH1 | Beach volejbal 1 | 1 | Zp | 0+2+0 | - | Zimní | |
KTS/FLO1 | Florbal 1 | 1 | Zp | 0+2+0 | - | Zimní | |
KTS/APA1 | Alternativní pohybové aktivity 1 | 1 | Zp | 0+2+0 | - | Zimní | |
KTS/AER1 | Aerobik 1 | 1 | Zp | 0+2+0 | - | Zimní | |
KTS/AQR1 | Aquaaerobik 1 | 1 | Zp | 0+1+0 | - | Zimní | |
KTS/BAD1 | Badminton 1 | 1 | Zp | 0+2+0 | - | Zimní | |
KTS/FOT1 | Fotbal 1 | 1 | Zp | 0+2+0 | - | Zimní | |
KTS/HAZ1 | Házená 1 | 1 | Zp | 0+2+0 | - | Zimní | |
KTS/INC1 | Indoorcycling 1 | 1 | Zp | 0+1+0 | - | Zimní | |
KTS/KCV1 | Kondiční cvičení 1 | 1 | Zp | 0+2+0 | - | Zimní | |
KTS/LEZ1 | Lezení 1 | 1 | Zp | 0+2+0 | - | Zimní | |
KTS/PLA1 | Plavání 1 | 1 | Zp | 0+1+0 | - | Zimní | |
KTS/POS1 | Posilování 1 | 1 | Zp | 0+2+0 | - | Zimní | |
KTS/PWJ1 | Powerjóga 1 | 1 | Zp | 0+2+0 | - | Zimní | |
KTS/SQU1 | Squash 1 | 1 | Zp | 0+1+0 | - | Zimní | |
KTS/TEN1 | Tenis 1 | 1 | Zp | 0+2+0 | - | Zimní | |
KTS/VOL1 | Volejbal 1 | 1 | Zp | 0+2+0 | - | Zimní | |
KTS/SEB1 | Sebeobrana a úpoly 1 | 1 | Zp | 0+2+0 | - | Zimní | |
KTS/ASP1 | Alternativní sporty v přírodě 1 | 1 | Zp | 0+12S+0 | - | Zimní | |
KTS/BAS1 | Basketbal 1 | 1 | Zp | 0+2+0 | - | Zimní |